Progress Application Server for OpenEdge (PASOE)

 

Progress Application Server for OpenEdge (PASOE)

 

PASOE on moderni, hienostunut ja erittäin skaalautuva sovelluspalvelin. PASOE tarvitsee vähemmän resursseja, helpottaa sovellusten asennusta ja konfiguraatioita sekä hallintaa. Tämä innovatiivinen teknologia auttaa sinua viemään sovelluksesi tulevaisuuteen ilman tietoturvahaavoittuvuuksia. PASOE on Web-sovelluspalvelin, joka perustuu Apache Tomcat -teknologiaan.

 

PASOE on tietoturvallinen

 

PASOE:n mukana tulee Spring Security Framework, joka on suunniteltu viimeisimpien tietoturva standardien mukaisesti.

 

PASOE on yksinkertainen

 

Helppoa hallintaa, skaalautuvuutta, helppo migraatio vanhasta Classic AppServeristä

 

PASOE on laajennettavissa

 

Asennuksen räätälöinti sekä avoimet REST API rajapinnat erilaisiin mittareihin, seurantaan ja hallintaan

 

PASOE antaa enemmän suorituskykyä, vähemmillä resursseilla

 

Vähemmän muistia ja prosessorin käyttöä

 

PASOE on saatavana kahtena erillisenä tuotteena:

- Progress Production Application Server for OpenEdge – turvallinen Web-palvelin OpenEdge-sovellusten käyttöön tuotanto- ja testiympäristöissä

- Progress Development Application Server - Web-palvelin OpenEdge-sovellusten kehittämiseen ja testaamiseen. HUOM! Jos käytössäsi on Progress Developer Studio 64-bit versio, PASOE Development ympäristö asentuu myös automaattisesti ja sen heti käytettävissä.

 

PASOE sisältää myös komentorivi-apuohjelman (TCMAN) sekä API (JMX ja REST) ​​omien scriptien ja apuohjelmien luomiseen.

 

Rajapinnat (APSV, SOAP, REST, WEB)

 

PASOE tukee SOAP, REST ja APSV (vastaa AIA: ta) ja WEB (WebSpeed) protokollia ja ne ovat sisäänrakennettu. Yksi yksittäinen PASOE instanssi pystyy tarjoamaan kaikki edellä mainitut protokollat.

 

Instanssit

Instanssien (Apache Tomct) avulla voit luoda yksittäisiä käyttöönotto- ja / tai kehityspalvelimia, jotka jakavat asennetun Progress Application Server -palvelimen.

Instanssit ovat itsenäisiä kopioita PASOE:sta. Jokainen instanssi toimii omalla JVM:llä; sillä on omat asetukset, portit ja se ajaa omaa web sovellusta. Jokainen instanssi ajaa Tomcat-palvelinta, joka käyttää useita yhteisiä tiedostoja samasta $CATALINA_HOME -hakemistosta.

 

PASOE vs Classic OpenEdge AppServer

 

PASOE ja Classic OpenEdge AppServer ovat kaksi erillistä sovelluspalvelinta. Molemmat tukevat ABL-sovellusten kehittämistä ja käyttöönottoa, mutta ne ovat täysin erilaisia ​​arkkitehtuurissaan.

 

PASOE:lla voi ajaa samoja ABL-sovelluksia, jotka toimivat Classic OpenEdge AppServerissä. PASOE ei ole päivitetty versio OpenEdge AppServerista. PASOE on Apache Tomcat -palvelimeen perustuva Web-palvelin. Asennat, konfiguroit ja hallitset sitä Web-palvelimena.

 

Voit siirtää olemassa olevan ABL-sovelluskoodin OpenEdge AppServeristä PASOE:een melko helposti. Sinun on pakattava ja siirrettävä ABL-sovelluksesi uudelleen Web-sovellukseksi.

 

Suurin muutos on clientin puolella; PASOE vastaa ainoastaan HTTP / HTTPS pyyntöihin, kun se Classic OpenEdge AppServerissä on TCP protokolla. Tämän yhteyden muodostus on tehty helpoksi ja se ei vaadi suuria muutoksia.

 

Jos olet tottunut työskentelemään Classic OpenEdge AppServerin kanssa, huomaat, että PASOE on erilainen. Esimerkiksi:

  • OpenEdge AppServer on konfiguroitava erillisellä Web-palvelimella, jossa on tuki AIA, REST ja SOAP protokollille vastaamaan HTTP / HTTPS-pyyntöihin.

 

  • PASOE taas vastaa suoraan HTTP / HTTPS-pyyntöihin, koska se on myös Web-palvelin ja tukee samalla myös REST ja SOAP protokollia.

 

  • PASOE:ssa ei ole käytössä NameServeriä, kuormantasaus voidaan hoitaa esimerkiksi Apahe HTTP palvelimella

 

  • PASOE isntanssi tukee sekä stateless, state-free ja stateaware istuntoja. Classic OpenEdge AppServer sovelluspalvelimella sinun on suoritettava erillinen sessio jokaiselle agenteille erikseen.

 

  • Adminserverin käyttö ei ole pakollista PASOE:ssa. Adminserveri tarvitaan, mikäli haluat siirtää sovelluskoodin Progress Develop Studiosta suoraan PASOE:een tai käytät OpenEdge Management työkalua resurssien hallinnoimiseen.

Ohessa hyvä dokumentti, miten tehdään migraatio olemassa olevasta Classic OpenEdge AppServeistä PASOE:een: 

https://knowledgebase.progress.com/articles/Article/Quick-Start-Guide-for-Progress-Application-Server-for-OpenEdge-PASOE

 

Jarmo Nieminen